Με επισημότητα και με απόδοση τιμών ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Κω
Τοπικά
28/11/2021

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους, άντρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας στα χρόνια της κατοχής 1941-1944, αποδόθηκε σήμερα στην Κω, με τις εκδηλώσεις του φετινού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοπόταμου, σαν ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Το εν λόγω ιστορικό γεγονός-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό του χαρακτήρα φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Στην πόλη της Κω, σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 12:00, τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Αρρεναγωγείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου, κ.κ.Ναθαναήλ, με τον Ιερό Κλήρο της πόλης, την παρουσία των Τοπικών Αρχών, των Μαζικών Φορέων και του Λαού ενώ αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώo και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε το μέλος ΔΣ του συλλόγου Στερεοελλαδιτών Κω ‘’Η ΡΟΥΜΕΛΗ’’, Δημήτρης Καϊμάκης.

Ειδικότερα, στεφάνι κατέθεσαν για το Δήμο Κω, ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Νικηταρας, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Διοικητής 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Θεοδόσης Τριαντάφυλλος, για την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, ο Έπαρχος Κω-Νισύρου, Ιωάννης Καμπανής συνοδευόμενος από την περιφερειακή σύμβουλο, Ευρυδίκη Νάκη, για τη Β’ Αστυνομική Δ/νση Δωδεκανήσου, ο Α/Δ Θάνος Λουκάς, για τη Λιμενική Αρχή Κω, ο Ανθιποπλοίαρχος Νικόλαος Καραμηνάς, για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω, ο Αντιπύραρχος Ιωάννης Τζάλας, για το Σύνδεσμο Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών Αντιστασιακών Κω, ο Ματθαίος Καζαμίας, για την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Κω, ο Ιάκωβος Φλεριανός, για το Σύνδεσμο Έφεδρων Αξιωματικών Κω-Νισύρου, ο Μιχάλης Χατζημάρκος, για το Σύλλογο Στερεοελλαδιτών Κω ‘’Η ΡΟΥΜΕΛΗ’’, ο Δημήτρης Καϊμάκης και τέλος για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κω, η Ειρήνη Παναγιωτοπούλου.

Τις σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, Διονυσία Τελλή, η πρόεδρος του Βακούφ Κω, Ελβάν Κοτζαογλάν, ο Ιμάμης Ιρφάν Τράμπα και ο κοινοτικός σύμβουλος Ασφενδιού, Σεβαστιανός Παρβέρης.

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ