Κατασβέστηκε έγκαιρα επικίνδυνη φωτιά στην περιοχή του Μαρμαρίου
Τοπικά
28/11/2021

Για εγκληματική αμέλεια ιδιώτη κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής

Επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε σε ιδιωτικό οικόπεδο με καλαμιές στον αγροτικό δρόμο που ενώνει το Τιγκάκι με το Μαρμάρι, πλησίον των Αλυκών.

Άμεσα κατέφτασαν στο σημείο δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω ενώ μετά από λίγα λεπτά τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνέδραμε πυροσβεστικό όχημα της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω αλλά και φορτωτής του εργοταξίου, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου, Σταμάτη Καμπουράκη και του κοινοτικού συμβούλου Ασφενδιού, Σεβαστιανού Παρβέρη.

Ευτυχώς, οι δυνάμεις που επιχείρησαν για την κατάσβεση της παρ’ ολίγον  επικίνδυνης φωτιάς κατάφεραν να την ελέγξουν γρήγορα χωρίς παράπλευρες απώλειες.

Σύμφωνα με περίοικους, η εγκληματική αμέλεια ιδιώτη που προφανώς ήθελε να καθαρίσει το χωράφι του από τις καλαμιές θα μπορούσε να έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε περιουσίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο καθώς πρόκειται για κατοικημένη περιοχή.

Άλλη μαρτυρία από κάτοικο αναφέρει ότι η φωτιά ξέσπασε από τέσσερα σημεία ταυτόχρονα ενώ κανείς δεν ήταν παρών για να εποπτεύει την κατάσταση για τυχόν απρόβλεπτη έκβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Κοινότητας Πυλίου, Αναστάσης Κεφαλιανός, βρέθηκε αμέσως στο σημείο της φωτιάς για να λάβει ενημέρωση για το συμβάν που αναστάτωσε τη γύρω περιοχή. 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ