«Κέντρισε» το ενδιαφέρον, η παρουσίαση του 15ου τόμου των «Κωακών» από τον Φιλητά
Πολιτισμός
23/08/2024
Ο ΙΕ' τομος των Κωακων, είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο Βασίλη Χατζηβασιλείου 

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον, η παρουσίαση του του 15ου (ΙΕ΄) τόμου των «Κωακών» από τον Πνευματικό Όμιλο Κώων  ο «ΦΙΛΗΤΑΣ», την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στο Λαογραφικό Μουσείο Κω, στο πλαίσιο των Θερινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Ιπποκράτεια 2024».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άγκυρας κκ. Ιερεμίας, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η έπαρχος Κω Νισύρου κ.Ντινα Σβυνου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών Α' και Β' βαθμού, πρόεδροι συλλόγων και φορέων.

Αναφορικά με το βιβλίο, πρόκειται για την παρουσίαση της περιοδικής, ιστορικής, αρχαιολογικής και λαογραφικής ύλης. Επίσης περιλαμβάνει έναν απολογισμό μετά τις αρχαιρεσίες του 2022 έως σήμερα και είναι μια έκδοση του Δήμου της Κω και του Ομίλου, αφιερωμένος στον αείμνηστο Βασίλη Χατζηβασιλείου.

Ομιλητής, ήταν ο τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και συμπατριώτης μας, κ. Σταμάτης Αλαχιώτης, που με τον μεστό του λόγο αναφέρθηκε στον ΙΕ' τόμο των Κωακων , που αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη στην ιστορία του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί η βράβευση του συμπατριώτη μας  γιατρού Τίμου Κουτσουραδη από την πρόεδρο του Φιλητά κ.Παρισιδη ,για τη διαχρονική του προσφορά .

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ