Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταμάτη Αλαχιώτη «Διαφωνώ» σε συνεργασία με τον Π.Ο Κώων ο Φιλητάς, στα θερινά Ιπποκράτεια
Πολιτισμός
07/08/2024

Με μεγάλο ενδιαφέρον, η παρουσίαση του βιβλίου του πρύτανη Σταμάτη Αλαχιωτη με τίτλο " Διαφωνώ". Η εκδήλωση  γίνεται σε συνεργασία με τον ΠΟ Κώων ο Φιλητάς, στο πλαίσιο των Θερινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "Ιπποκράτεια 2024" στο Λαογραφικό Μουσείο, παρουσία των τοπικών αρχών, του Ιερού κλήρου και αρκετών συμπολιτών μας.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Μητροπολίτης Κώου-Νισύρου κκ. Ναθαναήλ, ο τ. υπουργός, κ. Κώστας Σκανδαλίδης και το μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Βασίλης Ράπανος.

Ο Σταμάτης Ν. Αλαχιώτης είναι Ομότιμος καθηγητής Γενετικής, π. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, και π. Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Πέραν της μακρόχρονης ακαδημαϊκής και ερευνητικής του δραστηριότητας και πληθώρα δημοσιεύσεων σε διεθνή και εγχώρια περιοδικά.

Το βιβλίο αυτό επικεντρώνεται στις εμπειρίες του πρωταγωνιστή, Πρόδρομου Βλαχίδη, κατά την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα από το 1967 έως το 1974. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης ακολουθεί την εσωτερική και εξωτερική πάλη του Βλαχίδη με την καταπίεση, την αδικία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε όσους διαφωνούν , επισήμανε ο κ Αλαχιωτης . Αφιερωμένο σε όσους αγωνιούν και αγωνίζονται για το τόπο τους. Στη συνέχεια  αναφέρθηκε σε ορισμένα γνωμικά του βιβλίου, όπως: Η βλακεία δε δείχνει ενδιαφέρον στην αλήθεια, η καλή τύχη θέλει ανοιχτή πόρτα για να μπει, μη ξενοκοιτας άλλο κεφάλι ομόρφυνε το δικό σου .....σημείωσε ο συγγραφέας.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ