Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση του "Ομίλου για τη Δημοκρατία" με θέμα: «Συστηματα Διακυβέρνησης στην χώρα μας, αιτίες, αποτελέσματα ,αποχή των πολιτών και αναγκαίες αλλαγές»
Πολιτική
29/09/2024

Με μεγάλο ενδιαφέρον η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση, την Κυριακή στις 29 Σεπτεμβρίου  στο Λαογραφικό Κέντρο της Κω (Χάνι) με θέμα  «Συστηματα Διακυβέρνησης στην χώρα μας, τις αιτίες και τα αποτελέσματα της αποχής των πολιτών και τις αναγκαίες πολιτικές αλλαγές για την συμμετοχή των πολιτών στην επίλυση των τοπικών δημόσιων υποθέσεων τους.

Η εκδήλωση έγινε στο  πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος της κοινωνίας μας που αφορά την αποχή των πολιτών από την ενεργό συμμετοχή τους στην επίλυση των τοπικών δημόσιων υποθέσεων που αφορούν την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και την εξεύρεση προτάσεων που θα ευαισθητοποιήσουν και θα κινητοποιήσουν τους πολίτες.

Την εκδήλωση "άνοιξε" ο πρόεδρος του Ομίλου Κώστας Καϊσερλης ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Ομίλου για συμμετοχή  στα προβλήματα και στις διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας. Στην συνέχεια μίλησε ο π. Δήμαρχος κ Παπανικολάου ο οποίος επισήμανε έναν ακόμα  στόχο του Ομίλου να προστατέψει τα όσα οι προηγούμενοι αυτοδιοικητικοί με κόπους κατέκτησαν.

Προσκεκλημένος  ο Συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος. Ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης, δεν παρευρέθηκε για οικογενειακούς λόγους. Ο κ.Μποτοπουλος σημείωσε πως οι θεσμοι έχουν μεγάλο ρόλο και μερίδιο ευθύνης, γιατί κρατάνε "κλειδωμένες" τις λύσεις σε διάφορα προβλήματα. Σημείωσε πως το σύνταγμα μας χρειάζεται αλλαγές, να μπορεί να εκφραστούν οι  τοπικές κοινωνίες και γίνουν ξανά " ζωντανά κύτταρα". Επισήμανε πως βάσει του Κοινοβουλευτικού Συντάγματος ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη συγκέντρωση εξουσίας.

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες