Γ. Νικητιάδης: Αλίμονο για τη χώρα, αν δεν επανέλθει το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά εξουσίας
Πολιτική
27/09/2024
Τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επανέλθει σε τροχιά εξουσίας και να ξανακυβερνήσει τη χώρα, εξέφρασε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του Κινήματος Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας στον RV και την εκπομπή «Πρωινό Xpress» της Ρένας Παυλάκη.

«Αλίμονο και για μας, αλλά κυρίως αλίμονο για την χώρα αν δεν επανέλθει το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά εξουσίας . Αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας είναι σε αδιέξοδο. Έχουμε παντού προβλήματα. Χρειαζόμαστε μια άλλη κυβέρνηση. Υπάρχει και άλλος δρόμος για αυτή την πατρίδα.

Μπορούμε να τον διαβούμε όλοι μαζί. Εγώ εκτιμώ ότι θα τα καταφέρουμε, έχουμε το στελεχιακό δυναμικό, το αποδείξαμε αυτό στο ντιμπέιτ ότι έχουμε το στελεχιακό δυναμικό, έχουμε τις προτάσεις, έχουμε την εμπειρία και την ιστορία. Νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα κοιτάμε κατάματα πια τη Νέα Δημοκρατία και θα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε εμείς την κυβέρνηση» ανέφερε μεταξύ άλλων, εκτιμώντας ότι η προσέλευση στις κάλπες μπορεί να φτάσει και τα 350.000 άτομα.

Ερωτηθείς για το ντιμπέιτ, ο κ. Νικητιάδης είπε ότι για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ πρωτοπορεί και καινοτομεί, δείχνοντας τον δρόμο και στα άλλα κόμματα.
«Το ΠΑΣΟΚ ξανά πρωτοπορεί και καινοτομεί. Το ΠΑΣΟΚ πλέον δημιούργησε δημοκρατικά κεκτημένα για την πολιτική ζωή της χώρας, που πολύ δύσκολα θα μπορούν να μην ακολουθήσουν οι άλλοι, όπως άλλωστε έκαναν και όταν πρώτοι εμείς εκλέξαμε από τη βάση πρόεδρο και ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία και μετά ο Σύριζα.

Εκτιμώ λοιπόν ότι τώρα τα άλλα κόμματα θα αναγκαστούν, θα πιεσθούν από τις βάσεις τους να πραγματοποιούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις κατά τη διεκδίκηση της Προεδρίας τους, αλλά παραλλήλως εκτιμώ ότι πολύ δύσκολα πια ο πρωθυπουργός της χώρας που είναι και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές, θα μπορέσει να αρνηθεί μια τηλεμαχία με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων.

Δεν θα έχει επιχείρημα γιατί ο κόσμος είδε ότι μπορούμε μια τηλεμαχία να την αναδείξουμε σε πολιτικό γεγονός. Μπορεί μια τηλεμαχία να δώσει μηνύματα. Δεν είναι πάντα μια τηλεμαχία, κοκορομαχία, αρκεί να ξέρεις με ποιο τρόπο θα την διεξάγεις και να συμφωνήσεις με τους όρους. Αν έχουμε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σ’ αυτή την τηλεμαχία που παρακολουθούσαμε, είναι η δυνατότητα που δόθηκε στους υποψηφίους να υποβάλει ερωτήματα ένας στον άλλον, να υπάρχει δηλαδή ένας ζωντανός διάλογος. Αυτό ήταν ένα θέμα συμφωνίας μεταξύ τους» δήλωσε.

Σε ερώτηση ποιος ξεχώρισε σε αυτή την τηλεμαχία, απάντησε:
«Νομίζω ότι ο καθένας που συμμετείχε σε αυτό τον διάλογο είχε μια συγκεκριμένη στόχευση και εκτιμώ ότι πέτυχαν ο καθένας αυτό που ήθελε σε ό,τι αφορά την τοποθέτησή του στις απαντήσεις που έδινε στις ερωτήσεις. Επίσης, οι περισσότεροι συμμετείχαν πρώτη φορά σε τέτοιου είδους τηλεμαχία. Άρα θεωρώ ότι με τη δεδομένη κατάσταση τα πράγματα πήγαν άριστα κυριολεκτικώς».

Όσον αφορά την επομένη των εκλογών μέρα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ενωμένο.
«Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη ημέρα θα βρει όλο το ΠΑΣΟΚ ξανά ενωμένο και γιατί το λέω αυτό. Πρώτον, διότι έχουμε μια κουλτούρα μακροχρόνια πια. Έτσι μην ξεχνάτε ότι οι αντιπαραθέσεις που υπήρξαν στο ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν ήταν πολύ πιο έντονες, πολύ σφοδρότερες μπορώ να πω και με χαρακτηριστικά ιδεολογικών διαφοροποιήσεων στο παρελθόν και παρά ταύτα, ενώ είχαμε πολύ πιο σκληρές αντιπαραθέσεις, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να επιβιώσει.

Το μόνο που έφθειρε το ΠΑΣΟΚ ήταν η μνημονιακή περίοδος που αναλάβαμε την ευθύνη να σώσουμε τη χώρα. Δεύτερος λόγος είναι ότι δεν διέκρινα τέτοιου είδους διαφοροποιήσεις που να μην μπορούν να συμπτυχθούν την επόμενη ημέρα σε μια ενιαία, συγκροτημένη και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης. Υπάρχει και άλλος δρόμος για αυτή την πατρίδα. Μπορούμε να τον διαβούμε όλοι μαζί, αλλά πέραν τούτου το στίγμα, το ιδεολογικό και πολιτικό, για μας είναι ξεκάθαρο.

Παραμένουμε πιστοί στη σοσιαλδημοκρατία. Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία, αλλά ταυτοχρόνως πιστεύουμε και σε ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος. Πιστεύουμε στους θεσμούς. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη ζημιά που, κατά τη δική μας εκτίμηση – πιστεύω και του λαού πλέον – έχει υποστεί η χώρα το τελευταίο διάστημα. Έχουμε μακρύ δρόμο να διανύσουμε, έχουμε όμως τις προτάσεις, τις έχουμε καταθέσει επανειλημμένως» κατέληξε.