Νομοσχέδιο ΥΠΕΣ: Προβλέπει παράταση συμβάσεων ΙΔΟΧ – Ποιους αφορά
Πολιτική
26/09/2024

Τη δυνατότητα ανανέωσης αυτοδικαίως, από τη λήξη τους, και έως το οριζόμενο χρονικό διάστημα, των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου καθώς και των συμβάσεων έργου, που έχουν συναφθεί από το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου “Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου”, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις» 

Σήμερα οι εν λόγω συμβάσεις δύνανται να ανανεώνονται έως τις 30.9.2024, ωστόσο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα μπορούν να λάβουν παράταση.

Ειδικότερα στο άρθρο 64 του νομοσχεδίου προβλέπεται δυνατότητα ανανέωσης αυτοδικαίως, από τη λήξη τους, και έως το οριζόμενο χρονικό διάστημα, των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου καθώς και των συμβάσεων έργου, που έχουν συναφθεί από το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου “Φεστιβάλ Αθηνών 190 Επιδαύρου”.

 

Συγκεκριμένα σημειώνεται:

Συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου, οι οποίες έχουν συναφθεί από το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου «Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου», έχουν παραταθεί δυνάμει του άρθρου 27 του ν. 5057/2023 (Α’ 164) και είναι ενεργές έως και την 30ή.9.2024, ανανεώνονται αυτοδικαίως, από τη λήξη τους, έως την 30ή.9.2025, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πρόοδος της διαδικασίας πλήρωσης των θέσεων με τακτικό προσωπικό, βάσει του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων. Σε κάθε περίπτωση, η παράταση των συμβάσεων του πρώτου εδαφίου δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές, ούτε εμπίπτει στους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του π.δ. 164/2004 (Α’ 134).

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το νομοσχέδιο:

https://www.aftodioikisi.gr/ota/nomoschedio-ypes-provlepei-paratasi-symvaseon-idoch-poioys-afora/

Του Νίκου Κοκκινόπουλου

Πηγή: aftodioikisi.gr