Να κλείσουν συμβολικά τα δημαρχεία στις 6 Σεπτεμβρίου, ζήτησε ο X. Δούκας στην ΚΕΔΕ
Πολιτική
29/08/2024

Να εκδώσει ψήφισμα η ΚΕΔΕ και παράλληλα να κλείσουν τα δημαρχεία οι δήμαρχοι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού και να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη, ζήτησε από το ΔΣ της ΚΕΔΕ ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας και Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας.

Ο κ. Δούκας συμπεριέλαβε στο ψήφισμα όπως είπε όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται και στις δύο αποφάσεις που έχουμε στην ΚΕΔΕ όπως τα θέματα του ανταποδοτικού τέλους, των επιδοτήσεων της απασχόλησης το 2% και όλες τις υπόλοιπες γνωστές διεκδικήσεις και καταλήγει: ενόψει της ΔΕΘ παρότι γινόμαστε μάρτυρες συζητήσουν προαναγγελιών και εξαγγελιών για όσο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός η αυτοδιοίκηση είναι μεγάλη απούσα. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αναμονής και καλόπιστου διαλόγου, οι δήμοι της χώρας έχουν ανάγκη πλέον από ένα για να συνεχίσουν το έργο τους η άρνηση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις θεσμοθετημένες υποχρέωση προς αυτοδιοίκηση μας αναγκάζει να κλείσουμε συμβολικά τους δήμους μας ως ένδειξη διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου που θα είμαστε στην ΔΕΘ, παραμονή της ομιλίας του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ με την προσδοκία να εισακουστεί η φωνή μας έστω και τελευταία στιγμή. Καλούμε επίσης όλους τους αιρετούς των δήμων μας να συμμετέχουν στην συγκέντρωση Θεσσαλονίκη ανήμερα της ομιλίας του πρωθυπουργού και ζητούμε συγνώμη για ταλαιπωρία των δημοτών μας όμως δε μας έχει απομείνει άλλο μέσο για να υπερασπιστούμε τους δήμους μας

Απαντώντας ο Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρης επεσήμανε ότι επίκειται συνάντηση με τον πρωθυπουργό όπου σωστό είναι να προγραμματιστούν αντιδράσεις και όταν θα υπάρχει πλήρης εικόνα.

Απαντώντας και ο Πρόεδρος κ. Κυρίζογλου επεσήμανε ότι η πρόταση γίνεται σκοπίμως και ότι η στρατηγική διεκδίκησης που έχει χαράξει η ΚΕΔΕ δεν είναι αυτή. Έχουμε είπε, ορίσει να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και με τα αιτήματα συμφωνούμε, με την τακτική όμως διαφωνούμε.

Τελικά έγινε ψηφοφορία και η παράταξη της πλειοψηφίας καταψήφισε την πρόταση.

myota.gr