Εργαζόμενοι σε Τουρισμό-Επισιτισμό αντιμέτωποι με ένα εκρηκτικό μείγμα αρνητικών συνθηκών - Τη στήριξή τους ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
10/03/2022

Την επιτακτική ανάγκη λήψης δέσμης μέτρων για τη στήριξη των εποχικών εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού ζητούν με αναφορά τους στους υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών & Εργασίας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της νέας θερινής σεζόν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του βουλευτή Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού στο Kos Tv, οι εποχικοί εργαζόμενοι, φέτος, έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα εκρηκτικό μείγμα αρνητικών συνθηκών που απειλούν τον προϋπολογισμό τους όπως η ακρίβεια σε καύσιμα και ενέργεια, η Ουκρανική κρίση που επηρεάζει την τουριστική κίνηση αλλά και η πανδημία του κορωνοϊού που ακόμη προκαλεί εμπλοκές.

Λόγω όλων των παραπάνω προβλημάτων, ο κ.Σαντορινιός υπερτονίζει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να σταθεί δίπλα στους εποχικούς υπαλλήλους, παρατείνοντας το ταμείο ανεργίας για το 2022, επαναφέροντας το ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία, καταργώντας το νόμο Ν. 3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας των εποχικών εργαζομένων κι αποκαθιστώντας το χρόνο τακτικής επιδότησης ανάλογα με την απασχόληση. Την ίδια στιγμή, οφείλει να εγγυηθεί την εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και τη δημιουργία ενός μετώπου μέτρων κατά της ακρίβειας.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ τονίζει παράλληλα, ότι δε χρειάζεται πολιτική βούληση για τη μέριμνα των εργαζομένων σε τουρισμό-επισιτισμό αλλά πολιτική αλλαγή ενώ καταγγέλλει τη ΝΔ για τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών με σκοπό την εξεύρεση φθηνών εργατικών χεριών την ώρα που οι Έλληνες εποχικοί υπάλληλοι αγωνιούν, αναζητώντας διακαώς εργασία υπό το άγχος νέας οικονομικής κρίσης.

Ρεπορτάζ