Οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης και δημοτικών συμβούλων για τη λειτουργία της ΚΩ.Α.Ν Α.Ε ως Αναπτυξιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού
Πολιτική
16/02/2022

Τις θέσεις τους για τη λειτουργία της ΚΩ.Α.Ν  Α.Ε και ως Αναπτυξιακού Οργανισμού Διαχείρισης & Προώθησης Προορισμού εξέφρασαν οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ιωάννα Ρούφα και Κική Μακρή.

Η κ.Ρούφα, επιτέθηκε αιχμηρά στο Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά, κατηγορώντας τον ότι προεδρεύει του παραμάγαζου της ΚΩΑΝ ΑΕ για να διαθέτει απρόσκοπτη πρόσβαση στα δημοτικά χρήματα ενώ η κ. Μακρή υποστήριξε την άποψη ότι οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί έχουν στόχο τη μετατροπή των Δήμων σε επιχειρήσεις.

Τοποθέτηση επί του θέματος έκαναν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Αβρίθης και Σέβη Βλάχου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Φραγκούλης.

Ειδικότερα, ο κ.Αβρίθης, σχολιάζοντας τα σκληρά λόγια της κ.Ρούφα προς τον Δήμαρχο Κω, υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο να ακούγονται ντροπιαστικές κατηγορίες για τη διαχείριση του δημοτικού χρήματος σαν να είμαστε μια κοινωνία του μηδέν. Ο ίδιος, διευκρίνησε ότι η ΚΩ.Α.Ν Α.Ε δεν είναι εφεύρημα του κ. Νικηταρά αλλά μέσο που παρέχει η Κυβέρνηση για την τεχνική υποστήριξη των Δήμων ενώ η διακίνηση του δημοσίου χρήματος από και προς τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς ελέγχεται από διατάξεις δημοσίων συμβάσεων. 

Η κ.Βλάχου, στην τοποθέτησή της, ξεκαθάρισε ότι γεννήθηκε μια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης σε σχέση με τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς που αφορά στη διαχείριση και προώθηση των προορισμών και ο Δήμος Κω δεν έχει κανένα λόγο να απέχει από τη διαδικασία. Μάλιστα, ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Νικηταράς υπέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά προσπαθώντας να κερδίσει κάθε δυνατότητα που παρέχεται από τη νέα νομοθεσία υπέρ του νησιού μας ειδικά στον τομέα του Τουρισμού, μέσα από τη βοήθεια νέων ανθρώπων που διαθέτουν την κατάλληλη τεχνική κατάρτιση.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Φραγκούλης (Όραμα & Δράση), απευθυνόμενος  στο Δήμαρχο Κω, ζήτησε πλήρη αναφορά των μέχρι τώρα πεπραγμένων σε σχέση με την ΚΩ.Α.Ν ΑΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελεί χώρο λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής προς τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. 

Ρεπορτάζ