Η ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν η δέσμευση του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για άμεση προσθήκη δύο Ομάδων Πρόληψης & Καταστολής στη Ρόδο
Περιφέρεια
29/06/2024
Από Facebook περιφερειάρχη Γ. Χατζημαρκου 

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε χθές στη Ρόδο. 

Με την τουριστική κίνηση να εξελίσσεται εξαιρετικά, αυξάνεται και η πίεση σε όλες τις Υπηρεσίες και φυσικά και στην Ελληνική Αστυνομία. 

Η ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν το θέμα της συζήτησης μας και η δέσμευση του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για άμεση προσθήκη δύο Ομάδων Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας και μιας ομάδας Ελέγχου & Πρόληψης Ατυχημάτων είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Επίσης, συζητήσαμε την ανάγκη προσθήκης Συνοριοφυλάκων σε τέσσερα ακόμα νησιά μας, από αυτά στα οποία δεν υπάρχουν σήμερα άνδρες της συγκεκριμένης δύναμης. 

Η δική μας δέσμευση στον Υπουργό, γιατί εμείς έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε, είναι να χρηματοδοτήσουμε την προσθήκη καμερών στο οδικό δίκτυο αμέσως μόλις οι κεντρικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας μας δώσουν τις τεχνικές προδιαγαφές και τις θέσεις, αφού η Ελληνική Αστυνομία είναι ο μόνος φορέας που θα μπορούσε να χειριστεί την λειτουργία τους. 

Ταυτόχρονα, βρίσκεται με εντολή του Υπουργού, σε περιοδεία στα νησιά που ίσχυσε η είσοδος Τούρκων υπηκόων με χορήγηση βίζας στο λιμάνι εισόδου, ο Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνος Λογοθέτης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα θέματα δυσλειτουργίας που εμφανίστηκαν τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου. 

Η συνεργασία είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης και αυτό επιβεβαιώνεται κάθε φορά που συναντώνται όσοι θέλουν και μπορούν να κινηθούν σε αυτή την λογική.