Η Κως, το νησί του ποδηλάτου και υποβρυχίως..
Κοινωνικά
22/09/2021
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ: 8 ποδήλατα, 15 λάστιχα αυτοκινήτου, 1 σκούτερ, 3 τσιμεντόλιθοι βάση ομπρέλας, 2 άγκυρες, 7 μέτρα αλυσίδα, 1 κομμένο σκούτερ, 35 μέτρα σχοινί, σέλες ποδηλάτων, 1 χαλί πλαστικό, 1 σκαμπό από μπαρ, πιάτα, ποτήρια, μπουκάλια πλαστικά και αλουμινίου. Σύμφωνα με την ενήμερωση που είχαμε ο βυθός δεν έχει ακόμα καθαριστεί. Οι ποσότητες είναι πενταπλάσιες από τα παραπάνω στοιχεία.

Η Κως είναι το νησί του ποδηλάτου και υποβρυχίως!!

Οκτώ ποδήλατα περισυνέλεξαν οι δύτες  της  περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea, στον λιμένα Μανδρακίου,στο πρώτο ημίωρο του υποβρύχιου καθαρισμού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, με πρωτοβουλία της iSea, σε συνεργασία με την Διεύθυνση περιβάλλοντος Κω, το λιμεναρχείο και το λιμενικό ταμείο. Στις δράσεις αυτές, συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας και μηχανήματα (παπαγαλάκι) του εργοταξίου..

Ο δήμαρχος Κω τόνισε πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι στάση ζωής, το στοίχημα είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι  και να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση ώστε ο θαλάσσιος πλούτος αλλά και το νησί μας, να  διατηρηθεί καθαρό.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Κω Κώστας Σουρασής επεσήμανε πως η ουσία του θέματος είναι η ευαισθητοποίηση για προστασία του περιβάλλοντος και όλοι έχουμε ατομική ευθύνη ως προς αυτό.

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε ευθύνη να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον και να σταματήσουμε να πετάμε άχρηστα υλικά στις θάλασσες, τόνισε σε δηλώσεις της η προϊσταμένη της διεύθυνσης περιβάλλοντος Ζέτα Τσιρπανλή, με στόχο την προστασία του φυσικού πλούτου  και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ