Συνάντηση με τον Μητροπολίτη για την ανάδειξη του Θρησκευτικού Τουρισμού και αποκατάσταση θρησκευτικών μνημείων
Κοινωνικά
06/04/2021

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου  πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σέβη Βλάχου κι ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Παναγιώτης Αβρίθης,   με στόχο τη συνεργασία για την αποκατάσταση θρησκευτικών μνημείων , τη χρηματοδότηση από υπουργεία και την  ανάδειξη του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Η κ. Βλάχου επισήμανε στον σεβασμιότατο, πως  δίνεται μια καθημερινή μάχη με συναντήσεις της επιτροπής με φορείς του τόπου, για την ισχυροποίηση του νησιού μας και τόνισε πως η συνεργασία με την Μητρόπολη είναι σημαντική, με στόχο  την ανάδειξη του Θρησκευτικού μας πλούτου. Ο κ. Αβρίθης ως  Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού, εξηύρε το τεράστιο έργο του Μητροπολίτη  για  την ανάδειξη των Θρησκευτικών μας Κειμηλίων και τόνισε πως στόχος του δήμου η ανάδειξη του Θρησκευτικού τουρισμού.

Ο Μητροπολίτης Κώου & Νισύρου κκ.Ναθαναήλ επισήμανε πως όλη η Μητρόπολη Κώου και Νισύρου, είναι ένα Μουσείο, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάπλαση του Αγ.Αντωνίου στο Πυλί, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Βαπτιστήριο που είναι το μοναδικό σωζόμενο στη Μεσόγειο , ενώ τόνισε πως η Μητρόπολη , θα συμβάλει στις προσπάθειες  της επιτροπής Τουρισμού να ισχυροποιήσει τον  πολιτισμό της Κω.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ