Σχολεία: Ημέρα κρίσης για την επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία
Κοινωνικά
22/01/2021
Ποιες είναι οι παράμετροι που εξακολουθούν ακόμη να προβληματίζουν τους επιστήμονες. Πιθανότερη ημερομηνία η επόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου για άνοιγμα λυκείων και γυμνασίων.
Σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί η τηλεδιάσκεψη των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ο οποίοι καλούνται να τοποθετηθούν σχετικά με το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών δομών. Σύμφωνα με πληροφορίες το άνοιγμα φαίνεται να τοποθετείται την 1η Φεβρουαρίου, καθώς μέχρι τότε θα έχει συμπληρωθεί το κρίσιμο διάστημα των 14 ημερών από το πρόσφατο άνοιγμα των καταστημάτων. Στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής θα συμμετέχει και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Η επιτροπή θέλει να έχει ξεκάθαρη εικόνα για την επιδημία, μετά και την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, το οποίο αύξησε σημαντικά την κινητικότητα του πληθυσμού σε συνδυασμό και με το άνοιγμα των δημοτικών. Η εικόνα της επιδημίας δείχνει να είναι αρκετά καλή, όμως η κοινότητα των επιστημόνων δεν εφησυχάζουν και επιμένουν για διατήρηση του lockdown μέχρι να επιτευχθεί ένας σημαντικό ποσοστό εμβολιασμών.
Όπως σημείωσε χθες ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας: "παρόλα τα μέτρα, τα ημερήσια κρούσματα είναι περίπου 500. Παρατηρείται μια μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Και οι ηλικίες σε έξαρση είναι από τα 45 έως τα 54 και τα 65 έως τα 74 έτη. Αυτά τα στοιχεία μας προβληματίζουν. Ειδικά για τις μέσες και μεγαλύτερες ηλικίες που κινδυνεύουν περισσότερο, η παράκληση, η προτροπή για να τηρούμε τα μέτρα είναι ακόμα μεγαλύτερη".