Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδ/σου, ζητά από το Δήμο και την Περιφέρεια, να δεσμευτούν για άμεση λύση της στέγασης των εκπαιδευτικών
Κοινωνικά
06/09/2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε  σήμερα το μεσημέρι, η Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, μπροστά  από το 1ο ΓΕΛ Κω για να διεκδικήσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα εύρεσης  στέγης για τους εκπαιδευτικούς που έρχονται να υπηρετήσουν στο νησί της Κω και γενικά στην περιοχή της Δωδεκανήσου.

Ο πρόεδρος της  Β ΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου Στέλιος Κριαράς και οι συνάδελφοι του, διεκδικούν άμεση ενοικίαση χώρων από τους Δήμους και την Περιφέρεια οι οποίοι να διατεθούν στους συναδέλφους που φτάνουν στα νησιά μας και αδυνατούν να βρουν σπίτι να ενοικιάσουν, ενώ πάγιο είναι το αίτημα της Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου  παραμένει η  αύξηση των μισθών,  που δυστυχώς είναι χαμηλότεροι από τα κόστη των ενοικίων.

Στην συγκέντρωση βρέθηκε η πρόεδρος του Εργατικού κέντρου ΒΣΔ κ.Ιωάννα Λάμπρου η οποία εξέφρασε την στήριξη του Εργατικού Κέντρου στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και κάλεσε το δήμο και το επαρχείο να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς που δεν βρίσκουν  κατοικία λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης ή λόγω των υψηλών ενοικίων που ξεπερνούν το μισθό τους .

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες εκπαιδευτικών, που δεν βρίσκουν σπίτι να διαμείνουν και  που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της καθημερινότητας. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ