Με λαμπρότητα & κάθε επισημότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν Αγ. Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού
Κοινωνικά
09/07/2022

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέσθηκε απόψε Σάββατο 9 Ιουλίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Νέας Αλικαρνασσού Κω. Του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κωου και Νισύρου κκ.Ναθαναηλ συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άγκυρας κι.Ιερεμια και τον Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου Χρυσόστομος Β΄.Στη συνέχεια, τελέσθηκε η Ακολουθία του Καταμερισμού των Ιερών λειψάνων. Πριν την έναρξη του Εσπερινού έλαβε χώρα η παραχώρηση της Ιεράς Εικόνας του Αγ.Γεωργιου. 

Παρόντες στον Εσπερινό, μεταξύ άλλων, ήταν ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, η πρόεδρος ΔΣ Κω, Διονυσία Τελλη, οι βουλευτές Δωδεκανήσου ΝΔ, Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννης Παππάς, ο Έπαρχος Κω-Νισυρου, Ιωάννης Καμπάνης, οι Αντιδήμαρχοι Κω, Παναγιώτης Αβριθης και Γεωργία Κασσιώτη, η ειδική σύμβουλος Δημάρχου για θέματα Πρόνοιας, Σταματία Κανταρζή, ο τεχνικός σύμβουλος Δημάρχου, Πέτρος Πετρής, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΒΣ, Παναγιώτης Χατζηχριστοφης, ο επικεφαλής της παράταξης "Δύναμη Αλλαγής", Γιώργος Κυρίτσης, ο Διοικητής 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Σπυρίδων Κογιάννης, ο Διοικητής Λιμενικού Σώματος Κω, ο Αστυνομικός Δ/ντης Β' Αστυνομικής Δ/νσης Ταξίαρχος Τριαντάφυλλος Θάνος, ο Ιμάμης Κω, Ιρφάν Τράμπα, ο πρόεδρος Συνδέσμου Παλαιών Πολεμιστών Κω, Ματθαιος Καζαμιας, ο πρόεδρος Συλλόγου Μικρασιατών Κω, "Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ", Αλέκος Μάρκογλου, ο τέως πρόεδρος κ.Τσιγαράς, η πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ Κω, Κατερίνα Γαβαλά, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου, ο τέως Δήμαρχος Κω, Μιλτιάδης Φάκκος, ο τέως Δήμαρχος Ηρακλειδών, Θεοδόσης Βαρκάς, ο ιατρός και γ.γ του ΔΙΙΚ, Γιώργος Τάλλαρος, ο ψυχίατρος Νίκος Μανούσης, ο εκπαιδευτικός-συγγραφεας, Ανδρέας Χατζημιχαήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ.κ Ναθαναήλ, εμφανώς συγκινημένος, στο κήρυγμα του,  εξέφρασε την ευτυχία  του που ο Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού ανοίγει επιτέλους τις θύρες του και υποδέχεται τους πιστούς του νησιού μας και γίνεται πλέον ο οίκος της Ιερής Εικόνας του Αγ. Γεωργίου του Πετρουμιανού, μιας μοναδικής εικόνας που διασώθηκε από το χωριό Πετρούμι των απέναντι παραλίων και την οποία είχε υπό την προστασία της η οικογένεια Σπύρου.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού, τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη των Μικρασιατών που έχασαν τη ζωή τους με βάναυσο τρόπο από τους Τούρκους πριν 100 χρόνια. 

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Κυριακή 10 Ιουλίου στις 7 π.μ θα τελεσθούν ο Όρθρος, η Ακολουθία των εγκαινίων και η πρώτη Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο και άκρως επιβλητικό Ναό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγ.Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού αποτελούν διακαή πόθο των Μικρασιατικής καταγωγής συμπολιτών μας αλλά και πολλών ακόμη πιστών αλλά και το αποκορύφωμα των φετινών επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που πραγματοποιούνται στο νησί μας, κυρίως στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022 υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΒΣ.

Τις εκδηλώσεις εγκαινίων του Αγ. Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπλη Κώου & Νισύρου, ο Δήμος Κω και ο Σύλλογος Μικρασιατών Κω ''Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ''.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ