Τροφική Αλλεργία: Διάγνωση και προφυλάξεις με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας
Κοινωνικά
08/07/2022

Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας η 8η Ιουλίου με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις συνέπειες των αλλεργιών στην ανθρώπινη υγεία.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η διαιτολόγος-διατροφολόγος του νησιού μας, Κατερίνα Καλέργη, μας ενημερώνει σχετικά με τη διάγνωση κι αντιμετώπιση της τροφικής αλλεργίας.

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές στα αυξημένα ποσοστά διατροφικής αλλεργίας των τελευταίων ετών ενώ τροφές όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά, η σόγια και το αυγό είναι σηνήθως αυτές που ευθύνονται για το πρόβλημα.

Η κ.Καλέργη διευκρινίζει ότι η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των κινδύνων της τροφικής αλλεργίας είναι μια δίαιτα αποκλεισμού των διατροφικών προϊόντων που την προκαλούν.