Προσωπικός Ιατρός: Αρχές Αυγούστου η έναρξη εγγραφών των πολιτών
Κοινωνικά
07/07/2022

Παράταση ενός μήνα δίνεται στην έναρξη της διαδικασίας εγγραφής των πολιτών στον προσωπικό ιατρό. Παρότι η σχετική υπουργική απόφαση προέβλεπε ότι οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στην 1η Ιουλίου, η διαδικασία μεταφέρεται ουσιαστικά στα τέλη του μήνα, έως τις αρχές Αυγούστου, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του προσωπικού ιατρού από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε από το βήμα του 13ου Pharma & Health Conference ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πάντως, ήδη έχει δημοσιευτεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Ιουλίου. Παράλληλα, στο σύστημα εντάσσονται αυτομάτως 2500 παθολόγοι, γενικοί και οικογενειακοί ιατροί του δημόσιου τομέα.

Πλεύρης: Η συμμετοχή των ιατρών ξεπερνάει τις προσδοκίες μας

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την μέχρι τώρα συμμετοχή των ιατρών εμφανίστηκε ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Αναφερόμενος στους ασθενείς επεσήμανε ότι στόχος δεν είναι να θεραπεύονται μόνο, αλλά και να διατηρούνται υγιείς. «Με τον προσωπικό ιατρό πάμε να κρατήσουμε τον πολίτη υγιή», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Τέλος, κάλεσε τους ιατρούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως να μην χρειαστεί να εξαντληθεί το περιθώριο μέχρι τις 31 Ιουλίου, που είναι η προθεσμία.

Πηγή: insider.gr