Σύναντηση της Διευθ.Συμβούλου του ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στον δήμαρχο Κω, παρουσία της αντιδημάρχου Τουρισμού, με αφορμή την διημερίδα για τον Θαλάσσιο Τουρισμό
Κοινωνικά
11/03/2022

Συνάντηση με το δήμαρχο Κω , πραγματοποίησαν σήμερα στο δημαρχείο,  η Διευθύνουσα Σύμβούλος του ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, κα Βάνα Αγγελοπούλου – Μανωλάκη με τον κ. Αναστάσιο Κωνσταντάρο , παρουσία της αντιδημάρχου Τουρισμού Σέβης Βλάχου ,  με αφορμή τη διεξαγωγή της διημερίδας στο νησί μας με τίτλο «Ανάπτυξη Δραστηριοτήτων Θαλάσσιου Τουρισμού – Επιμόρφωση Επαγγελματιών του κλάδου», που θα διεξαχθεί σήμερα στις 18.00-20.30 καθώς και αύριο από τις 12.00-14.30, στο Λαογραφικό Μουσείο ΧΑΝΙ. Η διημερίδα, είναι σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κω και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των κυκλάδων, με πρώτο σταθμό την Κω. Η επιλογή έγινε γιατί η Κως έχει το δικό της αποτύπωμα , διαθέτει σύγχρονες υποδομές και έχει πολλές προοπτικές, τόνισε η κ. Μανωλάκη, η  οποία επεσήμανε  τον στόχο της διημερίδας , που είναι η εξωστρέφεια και οι συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων στον θαλάσσιο τουρισμό. Ο δήμαρχος  Θεοδόσης Νικηταράς, τόνισε πως η Κως, έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα με σημαντική εξέλιξη το σχεδιασμό ενός master plan  για το λιμένα.  Επίσης ο εκπαιδευτής κ.Κωνσταντάρος τόνισε πως ο Θαλάσσιος τουρισμός είναι πυλώνας ανάπτυξης , με πολλές προοπτικές και απαιτείται επιμόρφωση και σωστό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων. 

Οι ενότητες που θα αναλυθούν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών στις οποίες θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι τοπικών φορέων του κλάδου και αφορά στο γενικό πλαίσιο σωστής λειτουργίας επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό, νέες λειτουργικές μεθόδους προώθησης και ανάπτυξης επιχειρήσεων. 

Η διημερίδα απευθύνεται σε εταιρείες διαχείρισης σκαφών αναψυχής, ιδιοκτήτες σκαφών, πληρώματα σκαφών, προσωπικό μαρίνων, ναυλομεσίτες, ναυτικούς πράκτορες, ιδιοκτήτες/προσωπικό επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ, τουριστικούς πράκτορες και ενδιαφερόμενους για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό.  

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ