Στην Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η πρόεδρος του ΙΣΚω Μαρία Φρατζάκη
Κοινωνικά
15/11/2021

Στην Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας , παρευρέθηκε η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Κω, Μαρία Φρατζάκη. Ο υπουργός υγείας κ.Πλεύρης δεσμεύτηκε  ότι θα εξετάσει το ζήτημα της προώθησης ειδικής ρύθμισης με την οποία θα προστατεύονται με το ακαταδίωκτο οι γιατροί που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο ΕΣΥ.

Στη σύνοδο παρέστη και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα η οποία επίσης δεσμεύτηκε να επιλυθεί το θέμα της αστικής ευθύνης όλων των γιατρών που δίνουν μάχη με την covid στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης συζητήθηκαν οι αλλαγές στα οργανογράμματα των νοσοκομείων κι η καταγραφή ειδικοτήτων, σημειώνει στις δηλώσεις της η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Κω, Μαρία Φρατζάκη.  

 

Ακολουθεί σχετικό Δελτίο τύπου του ΙΣΚ: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Σάββατο 13.11.2021 η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω κ. Μαρία Φρατζάκη παρευρέθηκε στην σύσκεψη της ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη και της Υφυπουργού κ. Γκάγκα.

Στην συνάντηση αυτή, την πρώτη δια ζώσης μετά τον κορονοιό, τονίστηκε:

  1. Η αναγκαιότητα ειδικής ρύθμισης για το ακαταδίωκτο των ιατρών που θέλουν να προσφέρουν στο ΕΣΥ, κυρίως στις κλινικές COVID.

  2. Εντατικοποίηση των προσπαθειών κράτους και Ιατρικών Συλλόγων για αύξηση των εμβολιασμών.

  3. ΕΣΥ αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις

  4. Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

  5. Αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία και κατάργηση του clawback

  6. Αναβάθμιση Εκπαίδευσης ειδικευομένων

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΤΖΑΚΗ                                                ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ  

IMG_8552.JPG

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ