Τις τροποποιήσεις του νέου ποινικού κώδικα και τις εκλογές στον δικηγορικό σύλλογο, σχολιάζει ο πρόεδρος Μανόλης Χατζηάμμαλος
Κοινωνικά
09/11/2021

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου περιλαμβάνει τροποποιήσεις, βελτιώσεις, εξορθολογισμό των προβλεπόμενων ποινών, επαναφορά σημαντικών διατάξεων, οι οποίες είτε είχαν καταργηθεί, είτε είχαν υποβαθμιστεί σε πλημμελήματα, επισύροντας χαμηλότερες ποινές και προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κω Μανόλης Χατζηάμαλλος  αναφέρθηκε στις αλλαγές που αφορούν κυρίως μεγιστοποίηση των ποινών.

Επίσης σημείωσε ότι στις εκλογές των δικηγορικών συλλόγων στις 28 Νοέμβρη για  την ανάδειξη  πρόεδρου και  μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τετραετία, ο κ. Χατζηάμαλλος τόνισε πως ο ίδιος  θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία ως ο  μοναδικός υποψήφιος,  ενώ για το εννεαμελές υποψήφιοι είναι δέκα συνάδελφοι  του δικηγόροι.

Ρεπορτάζ