Συνελήφθησαν 9 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν ναρκωτικά στην Αττική και στα νησιά
Δωδεκάνησα
21/06/2021
Πραγματοποιήθηκαν 11 έρευνες σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους

Την περασμένη Παρασκευή, συνελήφθησαν στην Αττική και στην Πάτμο 9 άτομα (5 Έλληνες και 4 αλλοδαποί) ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω για τα ίδια αδικήματα είναι Έλληνας κρατούμενος Καταστήματος Κράτησης και αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

 
 Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των περιπτώσεων της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κ.α.

Κατά τις έρευνες της αστυνομίας για τον αλλοδαπό που διακινούσε ναρκωτικά (κοκαΐνη και κάνναβη) στην Αττική, αποκαλύφθηκε η δραστηριοποίηση εγκληματικής ομάδας δομημένης και με διαρκή εγκληματική δράση, που τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 πραγματοποιούσε κατ’ εξακολούθηση διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Αττική και νησιωτική Ελλάδα.

Τα μέλη προμηθεύονταν τις ποσότητες των ναρκωτικών και τις αποθήκευαν σε 3 χώρους που διατηρούσαν στην περιοχή των Πατησίων.

Η μεταφορά των ναρκωτικών εντός Αττικής γίνονταν με ταξί που οδηγούσαν δύο από τους Έλληνες συλληφθέντες.

Στη συνέχεια τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως κοντά στους χώρους αποθήκευσης.

Για τη διακίνηση εκτός Αττικής, παραλήπτες των ναρκωτικών ήταν μέλη της οργάνωσης σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Την μεταφορά των ναρκωτικών την έκαναν με χειραποσκευές, ταξιδεύοντας προς τα νησιά με πλοία της γραμμής, ή μέσω ασυνόδευτων δεμάτων που παρέδιδαν σε μεταφορικές εταιρείες για αποστολές.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια και στους χώρους (10 στην Αττική και 1 στην Πάτμο) βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 255 γρ. κοκαΐνης, 4.100 γρ. κάνναβης, 2 ζυγαριές ακριβείας, 2 τρίφτες κάνναβης, 19 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, tablet, 29 κινητά τηλέφωνα, τα χρηματικά ποσά των 5.850 ευρώ και 25.900 λεκ Αλβανίας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.