ΤΕΕ Δωδεκανήσου & ΣΑΔ: Διευκρινίσεις για τα συμβούλια αρχιτεκτονικής
Δωδεκάνησα
01/06/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΟ ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Σε κοινή ενημέρωση αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής προχώρησαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι πρόεδροι κκ Αντώνης Γιαννικουρής και Γιώργος Σκιαδόπουλος, οι πρόσφατες πολλαπλές νομοθετικές αλλαγές έχουν επιβαρύνει με έναν υπέρμετρο νέο όγκο υποθέσεων και γραφειοκρατικών διαδικασιών τόσο τους ιδιώτες, όσο και τους μηχανικούς και κατ’ επέκταση τις αρμόδιες υπηρεσίες, επιτροπές, ελεγκτικά όργανα, κλπ.

Πιο συγκεκριμένα, για το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Ρόδου, αναφορικά με τη χρονική αναμονή που επικρατεί για την εξέταση μίας υπόθεσης κατόπιν της πρωτοκόλλησής της, δίνονται οι παρακάτω διευκρινήσεις:

Το Συμβούλιο σε χρονικό διάστημα 5 μηνών έχει πετύχει να εξετάσει ίσο αριθμό θεμάτων με όσα εξέταζαν τα συμβούλια προηγούμενων ετών σε διάστημα 12 μηνών. Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έχουν ήδη εξεταστεί 220 θέματα, ενώ προηγούμενα έτη, τα θέματα μίας ολόκληρης χρονιάς ανερχόντουσαν γύρω στα 190-200.

Ήδη έχουν πρωτοκολληθεί 330 θέματα. Συνεπώς, εφόσον συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός υποβολής μελετών, θα έχουμε γύρω στις τριπλάσιες υποβεβλημένες μελέτες συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Ρόδου, προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον πρωτοφανή φόρτο εργασίας που έχει σωρευτεί, έχει προχωρήσει τον τελευταίο μήνα σε εβδομαδιαίες συνεδριάσεις.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, επιθυμούν να συγχαρούν την επιτροπή για τις τακτές συνεδριάσεις της, ενώ σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα, τις επιτροπές, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και την Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης αναφορικά με την αποσυμφόρηση της αναμονής για όλα τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Δωδεκανήσου.

 

 

Ο Πρόεδρος
του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος
του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Αντώνης Ε. Γιαννικουρής

Γιώργος Κ. Σκιαδόπουλος