Απολογισμός 2024: Δεκαπέντε νεκροί και περισσότεροι από 1.000 οι τραυματίες μέσα σε 8 μήνες στα Δωδεκάνησα
Δωδεκάνησα
09/09/2024
«Θερίζουν» τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας, καθώς μέσα σε 245 μέρες, κατεγράφησαν περισσότερα από 2000 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, από τα οποία είχαμε 15 νεκρούς και περισσότερους από 1.000 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών μας, προκειμένου να νοσηλευτούν ή να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες!

Οι αριθμοί που προκαλούν ανατριχίλα, προβληματισμό και ανησυχία στην τοπική κοινωνία, δεν είναι βέβαια πρωτόγνωροι για τη χώρα και τα νησιά μας, αφού τα τελευταία 25 τουλάχιστον χρόνια, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, η κατάσταση δυστυχώς, είναι παρόμοια, με το... αίμα να ρέει άφθονο στην άσφαλτο, εξαιτίας του τρομακτικού αυτού αριθμού τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Ο ανατριχιαστικός χάρτης των τροχαίων δυστυχημάτων στα νησιά μας
Μόνο από την αρχή του χρόνου, «έχασαν» τη ζωή τους στους δρόμους των νησιών μας, 15 συνολικά άνθρωποι, ενώ το σύνολο των τραυματιών που διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Δωδεκανήσου, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τους 1000 τουλάχιστον!

 


Αναλυτικά:
Στις 26 Φεβρουαρίου 2024, κατέληξε στο Νοσοκομείο της Ρόδου, έπειτα από 8 μέρες νοσηλείας, ένας 18χρονος οδηγός δικύκλου, από τις Καλυθιές. Ο νεαρός, «έχασε» τη ζωή του βυθίζοντας την οικογένειά του στο πένθος, όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε στάση λεωφορείου.


Στις 5 Μαρτίου 2024 στο 45ο χιλιόμετρο της Ρόδου – Μονολίθου, (αρχαία Κάμειρο) «έχασε» τη ζωή του ένας 62χρονος ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.
Στις 10 Μαρτίου 2024, «έχασε» τη ζωή της μια 24χρονη στην περιοχή της Καλάθου, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με γαϊδούρι.


Στις 30 Μαρτίου 2024 49χρονος «έχασε» τη ζωή του κοντά στη διασταύρωση Τραουνού.
Στις 6 Ιουνίου 2024 Ιταλός υπήκοος «έχασε» τη ζωή του στο Φαληράκι, όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε βγήκε εκτός του δρόμου και καρφώθηκε σε σίδερα.
Στο ίδιο δυστύχημα τραυματίστηκε βαρύτατα κι ένα ακόμα άτομο, που οδηγούσε το μοτοποδήλατο.
Στις 12 Ιουλίου 2024 σε τροχαίο ατύχημα επί της Ρόδου – αεροδρομίου σκοτώθηκαν 2 άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά ακόμα δύο.


Στις 19 Ιουλίου 2024, ένας 47χρονος τουρίστας «έχασε» τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο.
Στις 29 Ιουλίου, στο νησί της Κω, «έχασε» τη ζωή της μια νεαρή τουρίστρια.
Την 1η Αυγούστου στο νησί της Καλύμνου, ένα 18χρονο παλικάρι έχασε επίσης του ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.
Στις 11 Αυγούστου 2024, δύο άτομα, οδηγοί δικύκλων οχημάτων, συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά στον κόμβο Τσαΐρι, με αποτέλεσμα οι οδηγοί τους 20 και 67 ετών να βρουν τραγικό θάνατο.
Στις 13 Αυγούστου 2024 μια Ιταλίδα μόλις 20 ετών που επέβαινε ως συνεπιβάτισσα «έχασε» τη ζωή της, όταν το τετράχρονο όχημα του φίλου της συγκρούστηκε με λεωφορείο στην περιοχή του Φαληρακίου.


Στις 30 Αυγούστου 2024 , έχασε τη ζωή του στα Κολύμπια, ένας 25χρονος νεαρός, οδηγός δίκυκλης μηχανής, έπειτα από σύγκρουση με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
- Στις 4 Σεπτεμβρίου 2024, στο νησί της Κω «έχασε» τη ζωή της 23χρονη Γερμανίδα τουρίστρια, η οποία οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, που συγκρούστηκε με άλλο όχημα που οδηγούσε συμπατριώτης της.

Πηγή: rodiaki.gr