Στη Ρόδο για πρώτη φορά το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ξεναγών
Δωδεκάνησα
06/09/2024

Στη Ρόδο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ξεναγών (FEG – ΕUROPEAN FEDERATION OF TOURIST GUIDE ASSOCIATIONS), που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου το διάστημα 19-24 Νοεμβρίου, με την παρουσία περίπου 200 Ευρωπαίων επίσημων ξεναγών μαζί με τους συνοδούς τους.

«Το συνέδριο διοργανώνεται με σκοπό την σύσφιγξη των σχέσεων και την επικοινωνία ανάμεσα στους Ευρωπαίους ξεναγούς, καθώς και την γνωριμία τους με τον τόπο τον οποίο επισκέπτονται. Στην ουσία θα συμμετάσχουν τα μέλη της FEG- ΕUROPEAN FEDERATION OF TOURIST GUIDE ASSOCIATIONS, δηλαδή της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας των Ενώσεων ξεναγών, που θα βρίσκονται στο νησί μας από μία εβδομάδα έως και δέκα μέρες», όπως δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου Δημήτρης Σαλαχούρης.

Πρόσθεσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, τις απογευματινές ώρες, θα διεξάγονται επιμορφωτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες ξεναγούς.

Οι σύνεδροι θα φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία ACANDIA και BEST WESTERN PLAZA και ως έμπειροι επαγγελματίες του τουρισμού θα προσφέρουν μια πολύ καλή διαφήμιση για το νησί μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΌΓΡΆΜΜΑ:

Τρίτη 19/11
19.00 Τελετή έναρξης στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου
21.00 Δείπνο
Τετάρτη 20/11
09.00 Αναχώρηση για περιήγηση στην πόλη με λεωφορείο, ξεκινώντας με πανοραμική περιήγηση, επίσκεψη στην Ακρόπολη της Ρόδου και το Αρχαίο Στάδιο, στη συνέχεια με τα πόδια μέσα από τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, που έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1988, επίσκεψη στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και στην Οδό Ιπποτών, περπατώντας ανάμεσα στα Καταλύματα των Γλωσσών του Τάγματος μέσα από το Collachio της πόλης.
14.00 Γεύμα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο Best Western Plaza. Απόγευμα ελεύθερος χρόνος.

Πέμπτη 21/11
09.00 Αναχώρηση με λεωφορείο για τη Λίνδο, ένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της Ελλάδας και μία από τις τρεις αρχαίες δωρικές πόλεις του νησιού.
Στις μέρες μας είναι ένα όμορφο και γραφικό χωριό με λευκά μικρά κιβωτιόσχημα σπίτια και στενά δρομάκια που οδηγούν από τα 300 σκαλοπάτια στην αρχαία ακρόπολη της Αθηνάς Λινδίας.
13.30 Γεύμα κατά την επιστροφή σε παραδοσιακή ταβέρνα.

Παρασκευή 22/11
08.30 Αναχώρηση με λεωφορείο για περιήγηση στο νησί, ξεκινώντας με την επίσκεψη στην Καλλιθέα, στο λόφο της Φιλερήμου, στην Ακρόπολη της Ιαλυσού, μια άλλη αρχαία δωρική πόλη της Ρόδου, όπου ο ελληνιστικός ναός της Αθηνάς Ιαλυσίας, μέσα στους αιώνες, έγινε εκκλησία της Παναγίας. Ακολουθεί επίσκεψη στον Προφήτη Ηλία και στο χωριό Απόλλωνα.

Σάββατο 23/11
08.30 Αναχώρηση με λεωφορείο για περιήγηση στο νησί, επίσκεψη πρώτα στο μουσείο Μέλισσας, στην Κάμειρο, την καλύτερα διατηρημένη δωρική πόλη του νησιού, στους πρόποδες του βουνού Αττάβυρος και στο χωριό Εμπωνας.

Κυριακή 24/11
09.00 Αναχώρηση για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, πρώην νοσοκομείο των Ίπποτών, που ολοκληρώθηκε από τον Μεγάλο Μάγιστρο Emery d’ Amboise το 1490 στο χαμηλό τμήμα του Collachio, κοντά στο λιμάνι.
13.00 Αποχαιρετιστήριο γεύμα – Λήξη συνεδρίου.