Η Σένγκεν μπαίνει στον κεντρικό σχεδιασμό του ΥΕΝ με το ΤΑΙΠΕΔ να αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα
Δωδεκάνησα
03/09/2024

Ενημέρωση για τον χώρο της Σένγκεν, σχετικά με το  διαγωνισμό του νέου στεγάστρου,  τις συναντήσεις  του Δημάρχου  με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, το master  και την  επαναδημοπράτηση του άγονου διαγωνισμού  καθώς και το αν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», , έθεσε η δημοτική Σύμβουλος, κα. Χατζηχριστοφή Ειρήνη, η οποία επισήμανε την ολιγωρία του Λιμενικού ταμείου.  Επί του θέματος απάντησε ο δήμαρχος Κω ο οποίος επισήμανε πως υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση, με ιδιαιτερότητα στις αδειοδοτήσεις οι οποίες καθυστερούν από την πολιτεία .

Για το στέγαστρο υπάρχει  ένας ενδιαφερόμενος και μόλις τοποθετηθεί νέος πρόεδρος του Λ.Τ  θα καταχωρηθεί  η κατασκευή του. Η συνάντηση  με τον ΓΓ Λιμένων ήταν παραγωγική επισήμανε ο κ.Νικηταράς  όπου ενημερώθηκε ο δήμαρχος για τον κεντρικό σχεδιασμό του ΥΕΝ  από το ΤΑΙΠΕΔ για τη χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων . Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα το Λ.Τ θα μπορεί με βάσει τα έσοδα του να υλοποιήσει το σχεδιασμό για αξιοποίηση του κτιρίου του ΔΕΔΔΗΕ . Το master plan  αφορά στο σύνολο των λιμενικών εγκαταστάσεων και όχι μόνο στην ΣΕΝΓΚΕΝ τόνισε ο δήμαρχος Κω.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ