Το 2023 οι εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στα Επιμελητήρια
Δωδεκάνησα
10/03/2022

Το ενδεχόμενο να αναμετρηθούν στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου δύο εξάδελφοι και συγκεκριμένα ο σημερινός πρόεδρος κ. Γιάννης Πάππου του Γεωργίου και ο υποψήφιος κ. Γιάννης Πάππου του Δημητρίου, είναι εξαιρετικά πιθανό, καθώς επίκειται η έκδοση νέας τροπολογίας από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων στα επιμελητήρια είχαν προσδιοριστεί με τροπολογία μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2022.
Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξετάζει ωστόσο την έκδοση απόφασης για περαιτέρω παράταση της θητείας των εκλεγμένων οργάνων διοίκησης με τις πληροφορίες να τοποθετούν τις νέες εκλογές για τον Οκτώβριο του 2023.
Επίσης με την πρώτη τροπολογία υπάρχει και μια τροποποίηση ως προς τις θητείες των προέδρων των Επιμελητηρίων. Προβλέφθηκε ότι μπορεί να υπάρξει επανεκλογή προέδρου για μια φορά. Δηλαδή δύο πλήρεις θητείες.
Δεν περιλαμβάνεται και δεν προσμετράται για την εκλογή προέδρου, θητεία διανυθείσα από εκλογή σε αντικατάσταση, για οποιοδήποτε λόγο, του αρχικά εκλεγμένου προέδρου, ανεξάρτητα της διάρκειας αυτής.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με την νέα τροπολογία θα υπάρξει πρόβλεψη η συγκεκριμένη απαγόρευση να μην ισχύσει από τις επόμενες, αλλά από τις μεθεπόμενες εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση, το όλο θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα ενώ ήδη η παράταξη του προέδρου κ. Γιάννη Πάππου του Γεωργίου και ο ίδιος έχουν καταστήσει σαφές ότι ακόμη κι αν καταστεί αδύνατη η συμμετοχή του υπάρχει έτοιμο διάδοχο σχήμα. Οπως έγραψε η «δημοκρατική», πρώτος για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, ο εξάδελφος του σημερινού προέδρου Γιάννης Πάππου του Δημητρίου.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr