Έμεινε «όρθιος» στον Αρχάγγελο ο Α.Ο Πυλίου
Αθλητισμός
29/09/2024

Ισόπαλοι δίχως τέρματα αναδείχτηκαν Άρης και Α.Ο Πυλίου στο γήπεδο Αρχαγγέλου για την 2η αγωνιστική της Α Κατηγορίας Blue Star Ferries. Πρώτος βαθμός για τους φιλοξενούμενους στο φετινό πρωτάθλημα.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι πατούσαν φανερά καλύτερα στο πρώτο μέρος και είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 13΄ ο Κοντός δέχτηκε την πάσα του Πάττα και από θέση βολής σούταρε με το αριστερό ελάχιστα άουτ. Η κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 20ο λεπτό όταν ο Ποζατζίδης με κάθετη μπαλιά, βρήκε τον Σακελλάρη και ο τελευταίος από θέση τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Σκλαβούνο. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Τζιανπάολι να απειλήσει, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η πρώτη τελική προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 26΄ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζηφούντα να καταλήγει άουτ.  Η απάντηση του Άρη ήρθε στο 28ο λεπτό με τον Ποζατζίδη να σουτάρει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και τον Σκλαβούνο να διώχνει και πάλι σωτήρια. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Πολύ κακό το θέαμα στην επανάληψη, με λιγοστές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 50΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτυ, ζητώντας χέρι του Λουϊζάκη μετά από πλασέ του Νικολού μέσα από την μεγάλη περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το 0-1, ωστόσο ο Κουμέντος έδειξε τα αντανακλαστικά του στο τετ-α-τετ του Κυπραίου, έπειτα από κάθετη πάσα του Φονσέκα. Ο ρυθμός έπεσε τελείως στην συνέχεια και δεν παίχτηκε σε καμία περίπτωση ποδόσφαιρο. Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 80ο λεπτό για τους γηπεδούχους, με τον Κοντό να εκμεταλλεύεται το λάθος του Βρέττη, αλλά τον Σκλαβούνο να διώχνει σε κόρνερ.

MVP

Σε έναν ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, ο Μανώλης Χατζηφούντας φρόντισε να αποδείξει πως ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ματς. Αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός, απέδειξε πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην θέση και φρόντισε να οδηγήσει την ομάδα του στον πρώτο της βαθμό.

Στο ύψος του

Ο Έρι Τσανάκου ήταν ο πιο κινητικός ποδοσφαιριστής του Άρη στον αγωνιστικό χώρο. Από τα πόδια του ξεκίνησαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.

Διαιτησία

Γρηγόρης Ρηγόπουλος

Βοηθοί: Πηδιάκης, Παρθενίδης

Οι συνθέσεις:

Άρης Αρχαγγέλου (Γιάννης Αρχοντούλης): Κουμέντος, Μαγιόγλου, Μπουρσανίδης, Σακελλάρης Σ, Στάτης, Ποζατζίδης, Τζιανπάολι, Κοντός, Νικολού (84΄ Μπαρμπαντώνης), Τσανάκου (88΄ Τσελεπίδης), Πάττας

Α.Ο Πυλίου (Σταμάτης Τόγρου): Σκλαβούνος, Βρέττης, Λουϊζάκης, Κυπραίος (72΄ λ.τ Σαμαράς), Συντυχάκης, Σχούλλης, Μαύρος, Πης, Χατζηφούντας, Φονσέκα (60΄ λ.τ Κατσούλης), Καραγεώργος