«Τρίποντο» στο φινάλε και 2/2 για την Αναγέννηση Ασφενδιού
Αθλητισμός
29/09/2024

Παρότι δυσκολεύτηκε για μεγάλο μέρος της αναμέτρησης η Αναγέννηση Ασφενδιού κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 κόντρα στον Φοίβο Κρεμαστής κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. «Σωτήρας» για τους “πράσινους” με το γκολ του στο 84’ ο Κόκκαλης. Παπαχαραλάμπους και Βουκομάνοβιτς τα άλλα τέρματα της ομάδας του Στέφανου Χατζησεβαστού ενώ ο Μπάρδος ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα για τον Φοίβο.

Εικόνα

Μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Σπύρου από διαγώνια θέση με τον Ηλία να του λέει “όχι” ενώ στην επαναφορά το σουτ του Βουκομάνοβιτς κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ. Στο 8ο λεπτό ο Φοίβος κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν μετά την κάθετη πάσα του Φτάκλα ο Μπάρδος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μιχαλάκη για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν γρήγορα αντίδραση και στο 11’ κέρδισαν πέναλτι μετά σέντρα του Σπύρου και χέρι του Ορφανίδη με τον Ζησιό να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Βουκομάνοβιτς να φέρνει το ματς στα ίσια. Μετά το γκολ οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν και να ψάξουν την στιγμή τους σε ένα ημίχρονο που είχε καλό ρυθμό γενικά.

Στο 19ο λεπτό το σουτ του Πούπα κατέληξε άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση φάουλ του Αξιώτη στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Στο δεύτερο μέρος οι “πράσινοι” απείλησαν πρώτοι με την κεφαλιά του Σωτίρι και το γυριστό του Βουκομάνοβιτς να περνά άουτ ενώ στο 63’ ο Μαυρίδης εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός με την Αναγέννηση να έχει την κατοχή για μεγάλο μέρος και να ψάχνει την στιγμή της στο παιχνίδι. Στο 76’ ο Σπύρου βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Ηλίας του είπε όχι και στο 84’ ήρθε η λύτρωση για τους γηπεδούχους. Ο Χατζησουλεϊμάν εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα δεξιά, ο Σωτίρι ψηλά πήρε την κεφαλιά πάσα και ο Κόκκαλης με προβολή την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 και σκοράροντας έτσι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Δύο λεπτά αργότερα η Αναγέννηση «κλείδωσε» και τη νίκη όταν μετά από γύρισμα του Μαυρίδη ο Παπαχαραλάμπους προσποιήθηκε ωραία απ’ το ύψος της περιοχής και με σουτ νίκησε τον Ηλία γράφοντας το τελικό 3-1.

Ο κορυφαίος

Ο Χατζησουλεϊμάν προσπάθησε αρκετά για τους “πράσινους”, άλλαξε δύο παρτενέρ στο κέντρο λόγω του τραυματισμού του Θωνιάτη στο 18’ και απ’ τα πόδια του ξεκίνησε η φάση του γκολ για το 2-1.

Στο ύψος του

Ο Κέιντι Πούπα κέρδισε αρκετές μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, πίεσε, έτρεξε και ήταν απ’ αυτούς που διακρίθηκαν για την ομάδα του Αγαπητού Αμπελά.

Διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζησιός με βοηθούς τους Μπαλιάκα και Φραγκιαδάκη.

Οι συνθέσεις

Αναγέννηση Ασφενδιού (Στέφανος Χατζησεβαστός): Μιχαλάκης, Μεντής, Κεφαλιανός, Ζαίμι, Σωτίρι, Θωνιάτης (18’ λ.τ. Γεροβασίλης)(66’ Σταφυλαράκης), Σπύρου (78’ Παπαχαραλάμπους), Χατζησουλεϊμάν, Βουκομάνοβιτς, Μαυρίδης, Αρκούδας (46’ Κόκκαλης).

Φοίβος Κρεμαστής (Αγαπητός Αμπελάς): Ηλίας, Ορφανίδης, Τομόρι, Φούσα, Κρητικός, Καραγεωργίου, Πούπα, Αξιώτης, Μπάρδος (86’ Θύμιο), Φτάκλας (49’ λ.τ. Κουγιός), Μεμοτσέλα (68’ Μπεσού)