Πρεμιέρα με το δεξί στο γήπεδο της για την Δόξα Καρδάμαινας
Αθλητισμός
29/09/2024

Την πρώτη της νίκη στη φετινή σεζόν πανηγύρισε η Δόξα Καρδάμαινας, η οποία επικράτησε 3-2 του Κλεάνθη για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, αφήνοντας παράλληλα τους «ροσονέρι» δίχως βαθμό. Μπριλάκης, Ζερβός (πεν.) και Χατζηαντωνίου οι σκόρερ για τους «μελανόλευκους», ενώ ο Γκιουρσάνης πέτυχε και τα δύο τέρματα για τους Παραδεισιώτες.

Το ματς

Εξαιρετικός ρυθμός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γρήγορο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ανήκε στη Δόξα Καρδάμαινας, όταν στο 5ο λεπτό κι έπειτα από γύρισμα του Χατζηπαναγιώτη στον Ζερβό, ο έμπειρος επιθετικός έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Η απάντηση από πλευράς Κλεάνθη ήρθε στο 11ο λεπτό, με την ομάδα του Σάσα Γιόνοβιτς να «χτυπά» στην αντεπίθεση. Έπειτα από κάθετη πάσα πίσω από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Γκιουρσάνης βγήκε ωραία από τ’ αριστερά, γύρισε παράλληλα για τον Σταματίου, όμως ο τελευταίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Δημητρίεβιτς, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στους «ροσονέρι». Οι δύο ομάδες δεν σταμάτησαν να ψάχνουν το γκολ και στο 26ο λεπτό η Δόξα πήρε το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενη μια στατική φάση. Ο Γιάννης Πης με ωραία εκτέλεση φάουλ βρήκε ωραία στο δεύτερο δοκάρι τον προωθημένο Μπριλάκη και ο πολύπειρος στόπερ, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ροδίτη για το 1-0 των «μελανόλευκων».

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι αρκετά επικίνδυνοι στον κενό χώρο και στο 45ο λεπτό έφεραν το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία με «δράστη»τον Γκιουρσάνη, ο οποίος υποδέχθηκε την πάσα του Ζαφειρόπουλου και αφού απέφυγε με περίτεχνη ενέργεια τον Χατζηπαναγιώτη, πλάσαρε μέσα από την περιοχή τον Δημητρίεβιτς, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ατσαλάκη από τον Πολυμένωφ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Ζερβός, ο οποίος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα της Κω. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το γκολ του Ζερβού, η Δόξα κατάφερε να βρει και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 59ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζερβού, ο Μπριλάκης με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Χατζηαντωνίου που είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν στο ματς, πλάσαρε από κοντά για το 3-1. Το παιχνίδι συνέχισε να… βρέχει γκολ και στο 66ο λεπτό ο Κλεάνθης μείωσε σε 3-2 με σκόρερ και πάλι τον Γκιουρσάνη, ο οποίος έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Σταματίου και απομάκρυνση της μπάλας, πήρε το ριμπάουντ και με υπέροχο σουτ στην κίνηση, βρήκε δίχτυα, βάζοντας τους φιλοξενούμενους στο ματς. Μάλιστα η ομάδα του Σάσα Γιόνοβιτς έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν στο 87ο λεπτό, ο Γκιουρσάνης με ωραία εκτέλεση φάουλ έφερε τη μπάλα στην περιοχή και ο Γαμπιεράκης με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Δημητρίεβιτς, με το 3-2 να παραμένει μέχρι τέλους.

MVP

Ο Γιάννης Πης ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές. Ο νεαρός μέσος είχε πολλά τρεξίματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής ενώ έδωσε και την ασίστ στον Μπριλάκη για 1-0. Από κοντά και ο 43χρονος στόπερ, που εκτός από την σταθερότητα στα αμυντικά του καθήκοντα, άνοιξε το σκορ, ενώ είχε συμμετοχή και στην φάση του τρίτου γκολ για την Δόξα.

Στο ύψος του

Εξαιρετική παρουσία από τον Ηρακλή Γκιουρσάνη, ο οποίος σημείωσε δύο πανέμορφα γκολ για τον Κλεάνθη.

Διαιτησία

Μαστρογιαννάκος Δημήτρης

Βοηθοί: Τζουμαλάκης – Βέροιος

Οι συνθέσεις:

Δόξα Καρδάμαινας (Μανώλης Οικονόμου – Γιώργος Σταμάτης): Δημητρίεβιτς, Χατζηπαναγιώτης, Μπριλάκης, Χατζηφούντας, Κάρλος, Ζιώγας (57’ Χατζηαντωνίου), Πης Γ. (86’ Ελευθερίου), Κουρζής, Συνεσίου (80 λ.τρ. Τσέλα), Ατσαλάκης, Ζερβός (86’ Φούκης).

Κλεάνθης Παραδεισίου (Σάσα Γιόνοβιτς): Ροδίτης, Γιαννακόπουλος, Γαμπιεράκης, Θανάρη, Καραγιάννης (60’ Σαΐτης), Πολυμένωφ, Δουγιέκος, Σταματίου (89’ Καλλούδα), Γκιουρσάνης, Ζαφειρόπουλος (63’ λ.τρ. Βανγκέλι), Βερβεσός.