Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 10ο τουρνουά Μεροπίς που διοργάνωσε ο Έσπερος στο Κλειστό γυμναστήριο Κω «Δ. Παππούλης»
Αθλητισμός
08/09/2024

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Κλειστό γυμνστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης» το 10ο Μεροπίς που διοργάνωσε ο Έσπερος με την στήριξη του Δήμου Κω και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα και αθλητές που βρίσκονται στα κλιμάκια της Εθνικής. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Περιστερίου ενώ δεύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός. Στην 3η θέση τερμάτισε η Borgomanero, 4ος ο Πανιώνιος, 5ος ο Κολοσσός και στην 6η θέση ο διοργανωτής Έσπερος.

Οι άνθρωποι της ομάδας μάλιστα τίμησαν τον προπονητής της Εθνικής Νέων, Κώστα Παπαδόπουλο που ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης ενώ τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, η Έπαρχος Κω, Ντίνα Σβύνου, η εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού, Διονυσία Γιαννούλη, ο αντιπρόεδρος της Τ.Ε.Ε.Ο.Κ Δωδεκανήσου, Δημήτρης Δρόσος και ο πρόεδρος της ομάδας, Μάρκος Χατζημάρκος.

10o Mεροπίς: Στην πρώτη θέση το Περιστέρι

Το Περιστέρι είναι η ομάδα που πήρε την πρώτη θέση στο 10ο Μεροπίς που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Έσπερος με την στήριξη του Δήμου Κω και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Κλειστό γυμναστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης».

Η ομάδα του Αλέξανδρου Σεΐζη παρότι δεν ξεκίνησε καλά το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό ανέβασε την απόδοση της στην συνέχεια και στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ της 39-31.

Όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα έτσι και στην 3η περιόδο ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και με ένα σερί 9-0 πήρε προβάδισμα 39-40, 6:07 πριν το τέλος της με το Περιστέρι να αντιδρά να τρέχει ένα επι μέρους σκορ 14-2 στην συνέχεια και να ανεβάζει την διαφορά στους 11 (53-42) με buzzer beater του Τραχίλη.

Στην 4η περιόδο το Περιστέρι συνέχισε να έχει καλές επιλογές, ανέβασε και την απόδοσο του στην άμυνα και έφτασε τελικά στη νίκη και στην πρώτη θέση κερδίζοντας με 68-57.

Διαιτητές: Αγγελής – Πετρόπουλος

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 39-31, 53-42, 68-57

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σεΐζης): Κρασάκης 4, Ασωνίτης 19(1), Χατζής 2, Παπαδάτος 10(1), Καρίμαλης, Κολέτσας 3(1), Αχινιώτης 6(1), Αντωνιάδης, Παππούς 2, Κωτσόπουλος, Τραχίλης 7(1), Καπιρέλης 15.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπουντής): Πολίτης, Τρίκκας 7(1), Γεωργάς 7(1), Παγκάκης, Κοντογιάννης 4, Ζέππος 4(1), Τσακαλάκης 3, Ανδρεάκος 4, Λιβάνιος 4(1), Δρακόπουλος 7(1), Πρέζας 3, Τζιάνο 14.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1.Περιστέρι
2.Παναθηναϊκός
3.Borgomanero
4.Πανιώνιος
5.Κολοσσός Ρόδου
6.Έσπερος Κω

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ