Στα Δωδεκάνησα θα ταξιδέψει η Aegean Regatta 2024
Αθλητισμός
11/08/2024

Real Voice 99.5

Πυρετωδώς εργάζονται τα μέλη του ΑΣΙΑΘ Ρόδου για την επιτυχημένη διεξαγωγή στα νερά της Δωδεκανήσου και της «Aegean Regatta» από τις 19 έως τις 24 Αυγούστου.

 

Ο αγώνας διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, τον Ν.Ο. Σάμου, τον Ν.Ο. Χίου και την ΠΕΚΕΒ Χίου, με συντονιστή όμιλο για το 2024 τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου.

 

Το πρόγραμμα είναι:

-19/08/2024, 1η Ιστιοδρομία: Κάλυμνος – Νίσυρος

-20/08/2024, Ελεύθερη Ημέρα στη Νίσυρο – Απονομή Επάθλων 1ης Ιστιοδρομίας στο Μανδράκι Νισύρου

-21/08/2024, 2η Ιστιοδρομία: Νίσυρος – Τήλος – Απονομή επάθλων 2ης Ιστιοδρομίας στα Λιβάδια Τήλου

-22/08/2024, 3η Ιστιοδρομία: Τήλος – Χάλκη – Απονομή επάθλων 3ης Ιστιοδρομίας στη Χάλκη

-23/08/2024, 4η Ιστιοδρομία: Χάλκη – Ρόδος

-24/08/2024, Παράκτιες ιστιοδρομίες στη Ρόδο – Απονομές επάθλων-Τελετή Λήξης

 

*Από τους διοργανωτές ανακοινώθηκε πώς θα προκύπτει η βαθμολογία και ο υπολογισμός των αποτελεσμάτων:

– Για τα σκάφη ORC Performance: α) Για τις ιστιοδρομίες ελεγχόμενου στίβου θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα “Performance Curve System – Constructed Course”. β) Για τις ιστιοδρομίες Ανοικτής Θάλασσας ή τις παράκτιες θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα “Time on Time”.

 

Οι συντελεστές που θα χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό θα παρέχονται από την υπηρεσία ORC Weather Routing, για κάθε ιστιοδρομία. Κατάσταση με τους συντελεστές αυτούς θα ανακοινώνεται όχι αργότερα από 12 ώρες από την προκαθορισμένη ώρα εκκίνησης κάθε ιστιοδρομίας. Αν το πιστοποιητικό ενός σκάφους αλλάξει με βάση τους κανόνες ORC 305.2 ή 305.3, ο συντελεστής ToT για αυτό το σκάφος θα αλλάξει κατ’ αναλογία με την επί τοις εκατό διαφορά του APHT, μεταξύ του αρχικού και του τροποποιημένου πιστοποιητικού.

 

Η απόφαση για τη μέθοδο βαθμολόγησης και τις αντίστοιχες παραμέτρους είναι στην απόλυτη κρίση της επιτροπής αγώνων και μαζί με το μήκος της διαδρομής και την πρόβλεψη καιρού που θα χρησιμοποιηθεί δεν αποτελεί αιτία για αίτηση αποκατάστασης. Αυτό αλλάζει τον κανόνα 60.1(β).

 

– Για τα σκάφη ORC Sport: a. Για όλες τις ιστιοδρομίες θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα “Time on Time”. Οι συντελεστές που θα χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό θα παρέχονται από την υπηρεσία ORC Weather Routing, για κάθε ιστιοδρομία. Κατάσταση με τους συντελεστές αυτούς θα ανακοινώνεται όχι αργότερα από 12 ώρες από την προκαθορισμένη ώρα εκκίνησης κάθε ιστιοδρομίας.

 

Αν το πιστοποιητικό ενός σκάφους αλλάξει με βάση τους κανόνες ORC 305.2 ή 305.3, ο συντελεστής ToT για αυτό το σκάφος θα αλλάξει κατ’ αναλογία με την επί τοις εκατό διαφορά του APHT, μεταξύ του αρχικού και του τροποποιημένου πιστοποιητικού. Η απόφαση για τη μέθοδο βαθμολόγησης και τις αντίστοιχες παραμέτρους είναι στην απόλυτη κρίση της επιτροπής αγώνων και μαζί με το μήκος της διαδρομής και την πρόβλεψη καιρού που θα χρησιμοποιηθεί δεν αποτελεί αιτία για αίτηση αποκατάστασης. Αυτό αλλάζει τον κανόνα 60.1(β).

 

– Για τα σκάφη IRC: Για όλες τις ιστιοδρομίες θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα “Time on Time”. 5

 

– Οι νικητές του αγώνα “AEGEAN REGATTA” θα αναδειχθούν με άθροιση των βαθμών όλων των ιστιοδρομιών, μετά την αφαίρεση της χειρότερης βαθμολογίας, αν ολοκληρωθούν τουλάχιστον τέσσερις (4) ιστιοδρομίες. Αν ολοκληρωθούν λιγότερες από τέσσερις (4) ιστιοδρομίες οι νικητές του αγώνα θα αναδειχθούν με άθροιση των βαθμών όλων των ιστιοδρομιών χωρίς καμία εξαίρεση βαθμολογίας. Αυτό αλλάζει τον κανόνα Α2.1.