Στην Κω βρέθηκαν τα μέλη της αποστολής της ελληνικής ιστιοπλοΐας που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Όπτιμιστ στην Τουρκία
Αθλητισμός
08/07/2022

Στην Κω βρέθηκαν χτες τα μέλη της αποστολής της ελληνικής ιστιοπλοΐας που πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Όπτιμιστ στο Μπόντρουμ της Τουρκίας με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Αντώνη Δροσόπουλο.

Μάλιστα ο έμπειρος τεχνικός θέλησε να ευχαριστήσει το Ναυτικό Όμιλο για την φιλοξενία αφού η ελληνική αποστολή βρέθηκε στο νησί μας και πριν τους αγώνες κάνοντας μια μικρή προετοιμασία. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα συμμετείχαν 5 αθλητές από κάθε χώρα, ηλικίας έως 15 ετών και συνολικά 276 αθλητές από 61 χώρες με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 3η θέση πίσω από Ιταλία και Αμερική.

Τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν οι νικητές απ’ τις 7 περιφέρειες που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις και μαζί με τον προπονητή, Αντώνη Δροσόπουλο είχαν εξαιρετική παρουσία.

Η Ελληνική αποστολή ήταν μια απ’ τις πιο νεανικές στους αγώνες και οι θέσεις που κατέλαβαν οι αθλητές είναι οι εξής: Χρυσούλα Κοκκινάκη (Ν.Ο Άνδρου) 2η θέση, Μαριάννα Μακρή (Ν.Ο Παλαιού Φαλήρου) 5η θέση σε σύνολο 78 κοριτσιών. Στα αγόρια ο Γιάννης Τουρνής (Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου) κατέλαβε την 10η θέση, ο Μανώλης Βομβύλας (Α.Ν.Ο. Γλυφάδας) την 19 θέση και ο Νικόλας Βουγιούκας (Ν.Ο Καλαμακίου) την 33η θέση.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στο ομαδικό που ήταν σε μια μορφή αγώνων τέσσερις εναντίον τεσσάρων η χώρα μας κατέλαβε την 8η θέση ανάμεσα σε 48 χώρες.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο KOS TV ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντώνης Δροσόπουλος.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ