Πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου οι νεανίδες του Γ.Σ Κώων Ιπποκράτης!
Αθλητισμός
10/04/2022

Ο Γ.Σ Ιπποκράτης είναι η ομάδα που ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο κατακτώντας το πρωτάθλημα νεανίδων Δωδεκανήσου στον σημερινό συναρπαστικό τελικό με αντίπαλο τον Ηρακλή 2000, στο κατάμεστο από φιλάθλους, Κλειστό Γυμναστήριο Κω.

Τα κορίτσια του Πέτρου Αργυρίου, παρότι δεν ''καθάρισαν'' το παιχνίδι από την αρχή, κατά τη διάρκεια του 3ου και καθοριστικού 10λέπτου της αναμέτρησης, απέδειξαν την ποιότητά τους, πετυχαίνοντας το στόχο που είχαν θέσει από την αρχή της φετινής χρονιάς.

Η ομάδα της Καρδάμαινας, από την άλλη, παρότι έδωσε τα πάντα για να κλείσει την ψαλίδα της βαθμολογικής διαφοράς που άρχισε να δημιουργείται σταδιακά μέχρι και την έναρξη του τελευταίου 10λέπτου, δεν κατάφερε να κλέψει τη νίκη σε αυτόν τον ''καυτό'' τελικό που ήταν καθαρά Κωακή υπόθεση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα, η διοίκηση του διοργανωτή Ιπποκράτη, βράβευσε και τις τέσσερις ομάδες που έλαβαν μέρος στο τουρνουά, μεταξύ των οποίων και οι δυο σύλλογοι της Ρόδου που αναμετρήθηκαν στο μικρό τελικό, με τον Διαγόρα να κατακτά την τρίτη θέση στη διοργάνωση και τον Διαγόρα να τερματίζει τέταρτος. Τα βραβεία παρέδωσε ο Κώστας Χατζηδαυίδ, συντονιστής των Special Olympics Βορείου & Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.  

Μετά το σφύριγμα της λήξης το μεγάλου τελικού ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί από μέρους της κερκίδας ενώ πραγματοποιήθηκαν οι απονομές μεταλλίων στους συμμετέχοντες του Final-Four νεανίδων Δωδεκανήσου και φυσικά η παράδοση της κούπας στα ''χρυσά''κορίτσια του Γ.Σ Ιπποκράτης. Τη διαδικασία ανέλαβαν ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Σέβη Βλάχου και ο Έπαρχος Κω, Ιωάννης Καμπανής. 

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Κω, Σταμάτης Πης, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Κώστας Ζαχαρός και η Περιφερειακή Σύμβουλος Ν.Αιγαίου, Ευρυδίκη Νάκη αλλά κι αρκετοί εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων του νησιού μας. 

MVP της τελικής αναμέτρησης του Final Four νεανίδων Δωδεκανήσου αναδείχθηκε η παίκτρια των νικητών,Τάνια Ψαρού.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ