Πρωτομαγιά και η καταπράσινη Νίσυρος γιορτάζει τον ερχομό της Άνοιξης!
Δωδεκάνησα
01/05/2024

Πρωτομαγιά σήμερα και η καταπράσινη Νίσυρος γιορτάζει τον ερχομό της Άνοιξης. Ο Μάης των λουλουδιών, της ομορφιάς των χρωμάτων και των αρωμάτων, φέρνει την αναγέννηση και αναδεικνύει το μεγαλείο της φύσης.

Η 1η του Μάη παραμένει ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής με αξιοπρέπεια, παραμένει το διαχρονικό πανανθρώπινο σύμβολο των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση.

Τα λουλούδια του Νισύριου Μάη αποτίνουν φόρο τιμής σε εκείνους που αγωνίστηκαν για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Φέτος συμπληρώνονται 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, που αγωνίστηκαν για οχτάωρη εργασία και αργία την Κυριακή, δίνοντας έτσι ένα σημαντικό μήνυμα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ως δημοτική αρχή εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα εντός των επιτρεπόμενων ορίων από τον κανονισμό λειτουργίας του Δήμου μας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Σήμερα δεκάδες συμπολίτες μας εργάζονται στο Δήμο μας και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τον ευπρεπισμό του νησιού με δεκάδες  παρεμβάσεις.

Από την ακριτική γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης, ο Δήμος Νισυρίων στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αγώνα και αγωνίας: Η παραμονή των νέων μας στον τόπο τους απαιτεί ενεργητική κυβερνητική παρέμβαση για υποδομές, ιατρική περίθαλψη και πρόσβαση σε Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσω πιο ενεργητικών πολιτικών.

 

Χριστοφής Κορωναίος

Δήμαρχος Νισύρου

Φωτογραφίες