H Ακολουθία του Νυμφίου – Μεγάλη Τρίτη εσπέρας – Τροπάριο Κασσιανής στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Κω
Κοινωνικά
30/04/2024

Με ευλάβεια η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Κω, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κωου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ,  ιερουργούντος του π.Περικλή Κιάρη. Τους ύμνους και το τροπάριο της Κασσιανής απέδωσε μελωδικά και κατανυκτικά χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του ιερού ναού Ιωάννη Πεταλά. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς, ο Αντώνης Γιαννικουρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Ναβροζίδης, ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πρ. Δήμαρχος Θεοδόσης Βαρκάς, η Εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλος υπ. Αθλητισμού Διονυσία Γιαννούλη, ο Τοπικός σύμβουλος Παναγιώτης Βασιλείου κ.α.

Κατά την Μεγάλη Τρίτη επιτελούμε ανάμνηση της περί των δέκα παρθένων γνωστής παραβολής του Κυρίου. Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατούντες τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιον Νυμφίο, τον Κύριον Ιησού, ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία.

Επίσης μας καλεί, φέρουσα ενώπιό μας και τη παραβολή των ταλάντων, να καλλιεργήσουμε και να αυξήσουμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός.

Στη λειτουργία της Μεγάλης Τρίτης ψάλλεται και ένα από τα πιο δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας. Ο ύμνος αναφέρεται στη μνήμη μιας πόρνης, την οποία γλίτωσε ο Ιησούς από το λιθοβολισμό και εκείνη άλειψε αργότερα με μύρο τα πόδια του και τα σκούπισε με τα μαλλιά της.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ